‘Kıyı Hareketleri’ Ortaklaşarak Ağ Kuruyor ‘Kıyı Hareketleri’ Ortaklaşarak Ağ Kuruyor

Yeni Anayasa çalışmaları kapsamında partileri ziyaret eden TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un bu seferki adresi Dem Parti oldu. Yapılan ziyaret sonrasında konuşan Dem Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, "Yol temizliğine ihtiyacımız var, baskı ortamı ortadan kalkmalı" diyerek 12 Eylül’den kalma Anayasanın dahi uygulanmadığını söyledi.

AJANS65 TV - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş’un yeni anayasa görüşmelerini sürdürüyor. Dün yaptığı CHP ziyaretinin ardından bugün Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’ni (DEM Parti) ziyaret etti. Bu gün saat 12.00'da başlayan görüşmeye HDP Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra DEM Parti Grup Başkanvekilleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sezai Temelli katıldı.

KURTULMUŞ DETAYLI AÇIKLAMAYI SONRA YAPACAK

Yapılan görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan TBMM başkanı Numan Kurtulmuş, görüş alışverişinde bulunulduğunu, daha detaylı açıklamanın, bugün İYİ Parti ve Saadet Partisi ile yapılacak görüşmelerden sonra yapılacağını belirtti.

HATİMOĞULLARI: TOPLUMSAL MUTABAKAT ANAYASA YAPIM SÜRECİ BİZLER AÇISINDAN ÖNEMLİ

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları da demokratik anayasa yapımı sürecinde yol temizliğine ihtiyaç olduğunu söyleyerek, “Sayın Meclis Başkanı'na ziyaretinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler de DEM Parti olarak demokratik anayasa yapım sürecine ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. 12 Eylül Anayasası'nın değişmesi ve demokratik bir Türkiye'nin inşa edilmesi konusunda adımlar atılması konusundaki görüşlerimiz bilinmektedir” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarına devam eden Hatimoğulları, “Bir yol temizliğine ihtiyaç var, mevcut baskı sürecinin ortadan kalkması, anayasanın hükümlerinin uygulanması, AHİM kararlarının uygulanması bizim için çok önemli. Dün 1 Mayıs'ta yaşanan şiddet olaylarını olumsuz gördüğümüzü ve böylesi bir zeminde anayasa yapım sürecinin zorluklarının olacağının altını çizdik. En geniş yelpazedeki toplumsal mutabakatla, tüm farklı halkları ve inançları, eşit yurttaşlık temelinde bir anayasa yapım sürecinin açılması elbette bizler açısından da önemli. Türkiye'nin içinden geçtiği çok derin kriz ve yoksulluk var, bu acil ve alarm veren sorunun üstünü örtmeyecek şekilde sürecin gelişmesi için bütün partiler olarak üzerimize düşen sorumluluğumuz vardır" dedi.(HABER MERKEZİ)